Covid-19: Bogoslovija otvorila 50 soba za odmor zdravstvenih djelatnika

Ovih dana vidjeli smo desetke fotografija medicinskih sestara, liječnika i drugih zdravstvenih djelatnika kako se doslovno ruše pred računalima, bolesničkim krevetima, te leže po hodnicima bolnica, slomljeni od umora i stresa, piše Araberara.it. Mnogi od njih ne mogu otići svojim kućama kako ne bi, ne daj Bože, prenijeli zarazu na članove svojih obitelji. A hoteli su zatvoreni, kretanje ograničeno… Njihov dom sad je bolničko odjeljenje puno patnje. Oni su već tjednima ispred svih, na prvim crtama, pokušavajući zaustaviti neprekidne valove boli. Riskiraju vlastite živote kako bi spasili druge. Neki od njih su i umrli dajući se, “razlamajući se” drugima.

Ali postoji i jedan aspekt koji nadilazi onaj profesionalni, iako vrlo visok, a to je onaj posve ljudski: njihove oči susreću se s posljednjim pogledom umirućih. Te oči u tom trenutku za bolesnika postaju oči djece, roditelja i braće koji ne mogu biti tu. Nude im posljednje riječi utjehe, posljednje milovanje rukom. Samo oni mogu pokušati ublažiti im krajnju usamljenost… Biskup Bergama Francesco Beschi im poručuje: “Dijelite blagoslov onima koji ga traže”. No, Francesco tu ne staje, nego im nudi konkretnu uslugu. Živi Franjinu Crkvu koja izlazi. Otvario im je vrata 50 soba bogoslovije u Bergamu kako bi se u njoj mogli odmoriti, prespavati, ne ugrožavajući na taj način svoje obitelji i nastavljajući ovu borbu cijelog čovječanstva. Evo primjera i našim bogoslovijama.

Volite Crkvu i želite dijalog u njoj? Dijalog za dobro svih. Stisnite 👍 i pratite nas na  Facebook stranici

Fratellanza umana (24.03.2020.)

Autorski sadržaji i prijevodi na Fratellanza umana vlasništvo su stranice i autora. Isti se mogu slobodno prenositi na druge medije samo ako su autori potpisani i pored njihova imena vidljivo stoji Fratellanza umana s linkom na originalni tekst.